آب بند هیدرولیکی
عمل آببندی برای هر سیستم هیدرولیکی که به صورت روزمره استفاده میکنیم بسیار ضروری است. این کار باعث جلوگیری از نشت مایع به بیرون و بهبود عملکرد سیستم هیدرولیک شده و از اتلاف حرارتی و انرژی جلوگیری میکند. اگر برای شما هم سؤالاتی از قبیل اینکه آب بند هیدرولیکی چیست؟ چه کاربرد و مدلهایی دارد؟ آیا عواملی باعث خرابی آنها میشود؟ و از این قبیل سؤالها برای شما پیشآمده باشد پیشنهاد میکنیم ادامه مقاله را مطالعه نمایید تا به پاسخ سؤالات خود دستیابید.
به طور کلی سیل (seal) یا آب بند هیدرولیکی حلقه های نسبتاً نرم و غیرفلزی هستند که در صنایع مختلف با هدف محدود کردن یا حذف نشت سیالات استفاده میشود. از جمله این صنایع میتوان به صنایع هستهای، هوافضا، خودروسازی، کشاورزی و … اشاره نمود.
عملکردهای مهم آب بند هیدرولیکی شامل جلوگیری از نشتی، محافظت از سیستم در برابر آلودگی و در نتیجه بهبود طول عمر سیستمهای هیدرولیک است. نشتیهای سیستم هیدرولیک به دو دسته نشتی داخلی و نشتی خارجی طبقهبندی میشوند. نشتهای داخلی منجر به ازدستدادن سیال نمیشوند، در عوض مایعات نشت شده به مخزن بازگردانده میشوند. اما نشتیهای خارجی ناشی از ناهماهنگی اتصالات است و به دلیل ازدستدادن سیالات، باعث کاهش عملکرد میشود.
آب بند صنعتی چیست؟
سیل ها یا آببندها قطعاتی هستند که برای آببندی دهانه ها، اتصالات بین مکانیزم ها، تجهیزات و سیستم ها بکار گرفته میشوند تا با مسدود سازی و محدود کردن سیالات حاوی فشار، مانع نشتی گردند و به عنوان سدی در برابر الودگی های محیطی و خارجی از قطعات محافظت کنند. سیل ها یا آب بند صنعتی در طیف گسترده ای از صنایع بکار گرفته میشوند مانند: عملیات آببندی در قطعات الکترونیک، دریایی، پزشکی، نظامی و غذایی
انواع آب بند صنعتی
آب بند صنعتی عموما در در تجهیزات ثابت، تجهیزات دوار و رفت و برگشتی مانند پمپ ها، موتورها و کمپرسورها برای جلوگیری از نشت سیال استفاده میشوند.
انواع مختلفی از سیل ها یا آب بند صنعتی در بازار موجود است که در زیر به چند نمونه از آنها میپردازیم:
انواع مختلف آب بند صنعتی
سیل یا آب بند هیدرولیکی – در بین قطعات مختلف هیدرولیک مانند شیر ها واتصالات کاربرد دارد. کاربرد اصلی آب بند هیدرولیکی در آببندی دهانه سیلندر هیدرولیک است.
آب بند پنوماتیک – هنگامی که سرعت بالا به همراه حرکات چرخشی یا رفت و برگشتی در کاربردهای دینامیکی باشد، بکار گرفته میشود.
آب بندی سیلندر هیدرولیکی و پنوماتیکی
آب بند پیستونی – در سیلندرهای هیدرولیک برای آببندی سیال استفاده میشود. آنها داخل سرسیلندر هستند و در برابر سوراخ سیلندر آببندی میشوند و از جریان سیال در سرسیلندر جلوگیری میکنند. این اجازه میدهد تا فشار در یک طرف پیستون ایجاد شود و سیلندر کشیده یا جمع شود.
آب بند پروفیل LC – برای کاربردهایی با شدت زیاد نوسان در فشار استفاده میشود.
آب بند اتصالات – واشرهای آب بندی کامپوزیتی هستند که از یک حامل فلزی و یک لبه آببندی الاستومری ولکانیزه (vulcanised) تشکیل شده اند. آنها عملکرد ایستا را روی فلنج ها یا اتصالات رزوه ای ارائه میدهند و به طور مداوم شرایط فشرده سازی ایده آل را بین اجزای محفظه تضمین میکنند تا از تخریب لبه آببندی جلوگیری کنند.
سیل اتصالات
آب بند یکپارچه – این گونه از آب بند ها به صورت واحد جداگانه تولید میشوند و نیاز به یک شیار ماشینکاری شده در فلنج های آببندی را از بین میبرند آب بند با اتصال مکانیکی و یا شیمیایی الاستومر در لبه قاب جدا از فلنج در جای خود نگه داشته میشود.
آب بند محور چرخشی – در تجهیزات دوار و اجزایی که دارای قطعات نوسانی یا چرخشی هستند برای حفظ سیالات روانکاری و عدم نشتی و در عین حال جلوگیری از ورود گل و لای آب استفاده میشود.
عملکرد آب بند صنعتی
آب بند ها در عملکردهای مختلف استفاده میشوند که گاهی در سیلندر هیدرولیکی وظیفه جلوگیری از نشتی و افت فشار سیال را دارد و گاهی از برد الکترونیکی در برابر نفوذ سیالات محافظت میکند. بر این اساس اب بند ها به دو دسته تقسیم بندی میشوند:
آب بند استاتیکی
این نوع سیل ها هیچ نوع حرکتی ندارند و وظیفه جلوگیری از نشتی را در تجهیزات ثابت دارند. معروف ترین آب بند استاتیکی، اُرینگ است.
آب بند دینامیکی
در این نوع سیل ها هنگامی استفاده میشوند که تحت فشار قرار بگیرند، آب بند های دینامیکی در معرض حرکت شعاعی یا محوری هستند. جلوگیری از نشت روغن در اجزا و تجهیزات متحرک میشوند. معروفترین آب بند دینامیکی، آب بند های پیستونی و چرخشی هستند.
سیل استاتیکی و سیل دینامیکی
انواع آب بند هیدرولیکی
پیشرفتهای تکنولوژی و ایجاد کاربریهای جدید برای آب بندهای هیدرولیکی باعث شده است که انواع مختلفی از آب بندها طراحی و تولید شوند. مدل های گوناگون آببندی برای هر صنعتی به کار نمیرود. در ادامه میخواهیم این مطلب را برای شما بازتر کنیم.
بنابراین در برخی لولهها فشار مایع در داخل لوله بیشتر از فضای بیرون است که به این حالت وضعیت فشار مثبت میگویند. در حالت عکس فشار بیرون بیش از فشار داخل لوله است به این حالت وضعیت فشار منفی میگویند. آببند استفاده شده برای این دو حالت کاملاً متفاوت است.
انواع آب بند هیدرولیکی
حالت دیگری را در نظر بگیرید. زمانی که از آب بند هیدرولیکی برای یک اتصال استفاده میشود، ممکن است دو قطعه در محل اتصال حرکتی نسبت به هم نداشته باشند که به این حالت، وضعیت ایستا میگویند. در حال دیگر ممکن است دو قطعه از محل اتصال دارای لغزش و حرکت نسبی باشند، به این حالت وضعیت پایا میگویند. آب بندهای مورد استفاده در حالت پایا بیشتر از حالت دیگر مستعد خرابی هستند؛ لذا بایستی از کیفیت بهتری برخوردار باشند.
از پارامترهای دیگر میتوان به دمای بالا، فشار کاری، نوع سیال در جریان و میزان سازگاری با مواد شیمیایی نام برد که بایستی در هنگام انتخاب آب بند هیدرولیکی به آنها توجه کنیم. در ادامه قصد داریم به معرفی انواع آببند های هیدرولیکی مورد استفاده در صنایع مختلف بپردازیم.
اُرینگ (O-Ring)
حلقههای اُرینگ از جمله آب بندهای هیدرولیکی هستند که در اوایل قرن بیستم به بازار معرفی شدند. البته در کنار پیشرفت صنعت در طی این ۱۲۰ سال، حلقه های اُرینگ از نظر شکل و عملکرد، کموبیش بدون تغییر ماندهاند.
انواع اُرینگ
هدف اصلی استفاده از حلقه های اُرینگ ایجاد آببندی بهتر بین دو جزء درگیر برای جلوگیری از فرار ناخواسته گازها و مایعات است. از این نظر میتوان گفت که حلقههای اُرینگ نوعی واشر هستند، با این تفاوت که عموماً برای کارهای پرفشار استفاده میشوند؛درست در جایی که یک واشر عادی مستعد خرابی است.
به طور کلی هرچه فشار داخلی بیشتری به یک اتصال وارد شود، اُرینگ بیشتر در داخل شیار خود دچار اعوجاج میشود که میتواند کارایی کلی آن را تا حد خاصی بهبود بخشد. اما فراتر از آن فشار معین، یا تحت بارهای کاری پویاتر، میتواند دچار خرابی و تحلیل عملکرد شود.
حلقه های اُرینگ را میتوان در انواع پمپها و موتورهای سیلندر پیستونی، جهت آببندی اتصالات و جلوگیری از نشت سیالات استفاده کرد. این حلقهها امکان اتصال به انواع اجزای دینامیک، استاتیک، هیدرولیک و پنوماتیک داشته و باعث ارتقای کاربری آنها در امور صنعتی مختلف میشوند.
انواع حلقه های اُرینگ – آب بند هیدرولیکی
پکینگ U و V شکل (U & V Shaped Seal)
همانطور که در قسمت قبل توضیح دادیم اُرینگ ها توانایی آببندی قطعات دارای حرکت نسبی را ندارند، یا این که خیلی ضعیف عمل میکنند. در صنعت در مواردی مانند آببندی پیستونها، بهجای اورینگها از پکینگها استفاده میشود. پکینگها انواع مختلفی دارند که از جمله آنها میتوان به پکینگ U و V شکل اشاره کرد.
پکینگ U و V شکل نوعی درزگیر لاستیکی برای قطعات با حرکات رفت و برگشتی است. به طور کلی، در ترکیب با یک حلقه فشار و یک حلقه نگهدارنده استفاده میشود. این پکینگها عمدتاً برای میله پیستون تجهیزات سنگین استفاده میشود. این مجموعه آب بند، پایداری و مقاومت در برابر سایش خوبی را فراهم کرده و مانع از فشرده شدن حلقه آببندی به داخل شکاف میشود. این پکینگ حتی در شرایط سخت، مانند لرزش محوری یا شعاعی، فشار ناگهانی، تغییرات دما و… همچنان بهترین اثر آببندی را ارائه میدهد. پکینگ U و V شکل برای محیطهای دارای روغن هیدرولیک، آب و امولسیون مناسب هستند.
پکینگ U و V شکل – آب بند هیدرولیکی
کاسه نمد (Radial Shaft Seal)
کاسه نمد قطعهای است که بین اجزای دوار و ثابت یا دو جزء در حرکت نسبی قرار میگیرد. این قطعه دو بخش اصلی دارد. یکی از آنها پوشش بیرونی استوانهای است که بر روی سوراخ محفظه آببندی میشود. دوم، یک لبه آببندی که به صورت پویا و استاتیک در برابر شفت آببندی میشود.
نمایی از کاسه نمد – آب بند هیدرولیکی
انتخاب طرح صحیح کاسه نمد به کاربرد و شرایط عملیاتی غالب (دما، سرعت محیطی شفت و فشار) بستگی دارد. طرحهای استاندارد با غلاف بیرونی الاستومری یا فلزی ارائه میشوند. بسیاری از طرحها با یک لبه محافظ نیز در دسترس هستند که علاوه بر این در برابر کثیفی از بیرون آببندی میکنند. طرحهای دیگر مانند لبه دوبل آببندی، لبه آببندی با پیچ و همچنین غلاف بیرونی شیاردار در صورت درخواست، موجود است.
کاسه نمد برای آببندی محورها و شفتها در برابر نشت از داخل یا ورود آلایندهها از خارج استفاده میشود. کاسه نمد در بسیاری از صنایع استفاده میشود. به دلیل اهمیت کاسه نمد برای قابلیت اطمینان عملیاتی و عمر مفید ماشین آلات و تجهیزات، تولید کنندگان و کاربران هر دو به یک اندازه به استفاده از آن علاقهمند هستند. حوزههای معمول کاربرد فناوری درایو، ساخت جعبه دنده، موتورهای الکتریکی، پمپها، ماشین آلات کشاورزی و ساختمانی و صنعت برق بادی است.
کاسه نمد – آب بند هیدرولیکی
پکینگ فنجانی و فلنجی (Cup Seal & Flange Packing)
پکینگ فنجانی شامل یک لبه آب بند استاتیک بیرونی و یک لبه آببندی دینامیک داخلی است. به همین دلیل پکینگهای فنجانی برای کاربردهای پویا و استاتیک استفاده میشوند. شکل “U” با افزایش فشار اعمال به لبههای آببندی انرژی میدهد. پکینگهای فنجانی به دلیل فضای مورد نیاز کم از محبوبیت بالایی برخوردارند.
پکینگ فنجانی – آب بند هیدرولیکی
پکینگهای فنجانی بخشی جداییناپذیر از سیستم آببندی پیستون یا سیلندر هستند و ممکن است به شکل گرد به نظر برسند. پروفیل U شکل منحصربهفرد آنها از سیلندر پنوماتیک یا هیدرولیک محافظت میکند. در این پکینگ، دو لبه داخلی و خارجی برای آببندی وجود دارد. لبه داخلی متحرک یا پویا است درحالیکه لبه خارجی ساکن است. انواع مختلفی از پکینگ فنجانی وجود دارند، مانند با اُرینگ یا بدون آن و غیره. همچنین عموماً از پلییورتان ساخته شدهاند.
پکینگ فلنجی نوعی واشر است که برای پرکردن شکافها یا فضاهای بینمجموعهای از فلنجها استفاده میشود. این فلنجها از حلقههای برجسته در اطراف لبههای لوله تشکیل شدهاند که برای اتصال چندین بخش لولهکشی از طریق فشردهسازی به یکدیگر استفاده میشوند. بدون پکینگ مناسب، این اتصال مستعد نشتی به شکل مایع یا بخار است. پکینگ فلنجی با اصلاح هرگونه نشتی جزئی یا حتی منافذ بزرگتر بین وجههای هر فلنج از نشتی جلوگیری میکند.
بسته به مکان و نحوه نصب آنها میتوان از مواد مختلفی برای ساخت پکینگ فلنجی استفاده کرد. رایجترین فلنجها از مواد الاستومری از جمله لاستیک، پلیاتیلن و مواد مصنوعی مشابه ساخته میشوند.
وظایف آب بند فلنج
آب بند فلنج میتواند اهداف مختلفی از جمله آب بندی اتصالات لولهکشی انجام دهد.همچنین میتواند وظایف زیر را بر عهده داشته باشد:
شکافهای بین دو فلنج مجاور را پرکرده و به جلوگیری از نشت مایع کمک کند.
از خروج بخار از بین فلنجها جلوگیری کند.
با کاهش نشتی به تمیز نگهداشتن تأسیسات و درعینحال به حداکثر رساندن عملکرد و کارایی کمک کند.
انواع گسکت ها
آب بندهای مکانیکی (Mechanical Seal)
مکانیکال سیل یا آب بند مکانیکی وسیلهای است برای زمانی که سیالی را داخل یک محفظه داریم. آببند مکانیکی شفت در پمپها، میکسرها یا هر چیزی که شفت چرخشی از یک محفظه ثابت عبور میکند، استفاده میشود. این آب بند معمولاً بهعنوان روشی برای جلوگیری از خروج حجم زیادی از محتوی مایع یا گاز در پمپ، کمپرسور یا مخزن استفاده میشود.
آب بند مکانیکی یا مکانیکال سیل
آببند مکانیکی دارای صفحه آب بندی است که هنگام چرخش محور پمپ با همان سرعت شروع به چرخش میکند. در قسمتی دیگر یک صفحه آببند ثابت هم به صورت جفتی به صفحه در حال چرخش وصل میشود. مجموعه این دو صفحه آب بند باعث جلوگیری از نشت سیال به محیط بیرون میشود.
آب بند مکانیکی طیف گستردهای از کاربردها را دارد؛ بنابراین، استفاده از آنها به یک نوع خاص از تجهیزات محدود نمیشود. این کاربردها از اتومبیل، کشتی، موشک و پمپهای صنعتی، کمپرسورها تا استخرهای مسکونی و ماشین ظرفشویی و بسیاری موارد دیگر را شامل میشود.
مکانیکال سیل یا آب بندهای مکانیکی
آب بندهای فلزی (Metal Seal Ring)
آب بندهای فلزی زمانی استفاده میشوند که شرایط کاربرد، خارج از محدوده مشخصات یک پلیمر باشد. به عنوان مثال، زمانی که دما خیلی گرم یا خیلی سرد است و فشار خیلی زیاد است یا خلأ وجود دارد.
آب بندهای فلزی در درجه اول در کاربردهای استاتیک برای دماهای بالای ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد و فشارهای بالای ۶۸۲۵ بار/۹۹۰۰۰ psi برای کاربردهای انتخابی استفاده میشود. در دماهای پایین برودتی و فشارهای پایین، مانند کاربردهای آببندی خلأ، آب بندهای فلزی به مراتب بهتر از پلیمرها هستند، زیرا شکننده نبوده و خاصیت ارتجاعی خود را از دست نمیدهند. آببندهای فلزی همچنین دارای نرخ نشتی پایین هستند که در مقایسه با حلقه های ارینگ بار بالا تقریباً ۱۰۰ برابر بهتر است.
برخلاف درزگیرهای الاستومری، آب بندهای فلزی در برابر مواد شیمیایی خورنده و حتی سطوح شدید تشعشع بسیار مقاوم هستند. با این انعطافپذیری همراه با انتخاب مواد یا پوشش مناسب برای یک کاربرد، آببند فلزی میتواند یک وسیله بسیار بادوام باشد که سالبهسال عملکرد بهتری دارد.
آب بندهای فلزی
پکینگهای کمپرسی (Compression Packing Seal)
قدیمیترین و رایجترین دستگاههای آب بندی، پکینگهای کمپرسی هستند که به دلیل روشی که عمل آببندی را انجام میدهد، به این نام خوانده میشوند. پکینگهای کمپرسی که از مواد نسبتاً نرم و انعطافپذیر ساخته شدهاند شامل تعدادی حلقه هستند که در فضایی حلقوی بین عضو چرخان و بدنه پمپ یا شیر قرار میگیرند. بیشتر پکینگهای کمپرسی دارای ساختار بافته، پیچ خورده، بافته شده یا چند لایه هستند. علاوه بر ساخت پکینگ، استفاده از روان کننده مرطوب یا خشک باید در هنگام انتخاب محصولات در نظر گرفته شود.
پکینگهای کمپرسی کاربرد عمده خود را در صنایع فرایندی مانند پتروشیمی، کارخانههای کاغذ و فولاد و در صنایع خدماتی مانند برق، کشتیرانی، آب، فاضلاب، مواد غذایی و هستهای مییابند. آنها انواع سیالات از جمله آب، بخار، اسیدها، مواد سوزاننده، حلالها، گازها، روغن، بنزین و سایر مواد شیمیایی را در محدوده وسیعی از شرایط دما و فشار آب بندی میکنند. همچنین در پمپهای گریز از مرکز، دوار و رفت و برگشتی، شیرها، درزهای انبساط، دمندههای دوده و بسیاری از انواع دیگر تجهیزات مکانیکی استفاده میشوند. نصب و نگهداری پکینگهای کمپرسی نسبتاً آسان است.
پکینگهای کمپرسی
واشرها (Washer)
واشر یک جزء مکانیکی در ترکیب با یک بست پیچی مفید است. به طور خاص، این محصول همراه با پیچ و مهره بهخوبی کار میکند. واشرها معمولاً از یک قطعه فلزی صاف، دایرهای یا دیسکی شکل تشکیل شدهاند. واشر دارای یک سوراخ در وسط است. قبل از اتصال بستهای رزوهای به یک سطح، ضروری است که یک واشر در انتهای آن قرار دهید.
این محصولات معمولاً از شل شدن پیچ یا توزیع بار از سایر اجزاء مانند سر مهره یا پیچ در سطح جلوگیری میکنند. برای توزیع بار، حلقه های مسطح نازک از فولاد نرم بهخوبی کار میکنند. همچنین انواع واشر از شل شدن آن جلوگیری میکند. در اینجا، انواع واشر به عنوان فنر عمل میکنند تا افزایش فاصله بین سر پیچ و مهره را متعادل کنند. همچنین فاصله بین سر پیچ و گیره نگهدارنده جسم را متعادل میکند.
واشر (Washers) و انواع آن
کاربرد انواع آب بندهای هیدرولیکی
آب بندها اشیای ساده ای هستند، اما بدیهی است که برای کاربردهای سیال بسیار حیاتی هستند. بدون آببند، هیچ راهی برای کنترل سیال با فشارهای حتی یک، دو یا سه psi وجود نخواهد داشت، چه رسد به فشارهای بالا تا ۱۰۰۰۰ psi یا بیشتر که در کار با سیال تجربه میکنید. در ادامه به برخی از کاربردهای آببند هیدرولیک اشاره میکنیم:
کاربرد سیل ها
کاربردها
ماشین آلات/ تجهیزات کشاورزی: افزایش جمعیت جهانی باعث شده که همه روزه نیاز به محصولات کشاورزی بیشتر شود. برداشت سریعتر محصول، نیازمند ماشینآلات پیشرفتهتر دارد. اینجا بود که آب بند هیدرولیکی به ماشین آلات کشاورزی راه پیدا کرد تا بهرهوری ماشین آلات کشاورزی را افزایش دهد و آن هم بهرهوری برداشت محصول را نتیجه دهد.
ماشین آلات پارک تفریحی: آب بندهای هیدرولیک به ماشینهای شهربازی اجازه میدهد تا به عملکرد عالی خود ادامه دهند. سواری ماشین آلات پارک که از تجهیزات آببندی هیدرولیکی شده، استفاده میکنند، بسیار قابلاعتمادتر هستند.
پمپاژ بتن: بتن حاوی قطعات سنگ سخت است و اگر در حال حرکت نباشد، جامد میشود. پمپاژ بتن برای جلوگیری از انسداد خطرناک در سیستم پمپ نیاز به آب بندیهای هیدرولیک و پنوماتیک تخصصی دارد.
ریختهگری با فشار زیاد فلز مذاب به داخل حفره قالب انجام میشود. آب بندهای هیدرولیک و پنوماتیک تخصصی که در برابر دماهای شدید مقاومت میکنند، این امکان را به طور مؤثر میدهند.
بیل مکانیکی: بیلهای مکانیکی و بولدوزرها به آببندیهای هیدرولیک و پنوماتیک باکیفیت بالا برای انجام کارها وابسته هستند.
چاپگرها: ماشینهای چاپ و بستهبندی در صنعت چاپ از قطعات ماشینآلات از جمله آب بند هیدرولیکی برای حفظ حداکثر سرعت و بهرهوری در هر زمان بهره میبرند.
معدن: تجهیزات معدن هم از هیدرولیک استفاده میکنند و از آنجایی که ایمنی همیشه شرط اول است، به کمک آببندیهای هیدرولیکی، نیاز به نگهداری و تعمیر تجهیزات معدن به حداقل رسیده و ایمنی محیط افزایش مییابد.
اجزای سیل سیلندر هیدرولیکی – آب بند هیدرولیکی
مهمترین دلیل خرابی آب بندها
خرابی آببند میتواند مشکلات جدی برای تولید و عملکرد در سیستمهای مکانیکی یا هیدرولیکی ایجاد کند. بدون آببند های کارآمد، مایعات و روانکنندهها به بیرون نشت میکنند. اگر خرابی آببند رخ دهد، ماشینآلات یا موتور ممکن است از کار بیفتد و منجر به از کار افتادن طولانیمدت ، تعویض قطعات و تعمیرات پرهزینه شود.
آگاهی از علل خرابی آببند و نحوه جلوگیری از آنها میتواند عمر آببند را افزایش دهد و هزینه کلی مالکیت را کاهش دهد. در این مقاله دلایل رایج خرابی آببند و نحوه پیشگیری از آنها مشخص شده است.
سایش آب بند
وجود خراش در امتداد سطح آب بند نشانه ساییدگی است. ممکن است به دلیل دمای بیش از حد، سطح آببندی ناصاف یا پوشش ضعیف سطح باشد، یا ممکن است ذرات ساینده در محیط فرایند وجود داشته باشد. اطمینان حاصل کنید که اجزای ساینده از محیط فرایند حذف شدهاند.
سایش آب بند هیدرولیکی
تجزیه شیمیایی آب بند
هنگامی که خرابی آب بند ناشی از ترک خوردن یا تغییر رنگ مواد باشد، معمولاً علت آن تخریب شیمیایی است. تخریب، با از دستدادن خواص فیزیکی قابلمشاهده است. احتمالاً ماده آببند با محیط شیمیایی یا حرارتی ناسازگار است و باید از الاستومر مقاوم شیمیایی، استفاده شود.
آلودگی آب بند
هنگامی که یک آب بند دارای نوعی ماده خارجی در سطح مقطع خود باشد، خرابی آب بند در نتیجه آلودگی است. ممکن است ناشی از محیط فرایند باشد یا الاستومر در اثر یک واکنش شیمیایی در حال تخریب باشد که به این معنی است که ماده اشتباهی برای کار انتخاب شده است.
آسیب در زمان نصب آب بند
نصب نامناسب یا اندازه و نوع نادرست آببند میتواند بهراحتی منجر به خرابی آن شود. قسمتهایی از آب بند ممکن است دارای بریدگی یا شکاف باشد. مطمئن شوید که آب بند از طرح، اندازه، الاستومر و مدول مناسب باشد.
آسیب در زمان نصب
فشردهسازی بیش از حد آب بند
اگر سطح آب بند کاملاً مسطح یا دارای شکافهای محیطی با سطوح مسطح باشد، آب بند تحتفشار بیش از حد قرار گرفته است. ممکن است به دلیل طراحی نامناسب، تغییرات شیمیایی یا حرارتی بهحساب نیامده باشد، یا آب بند انتخاب شده نتواند فشار بیش از حد را تحمل کند.
فشرده سازی سیل
شکستگی آب بند
در شکستگی، شرایطی است که منجر به خمیدگی، ترکهای طولانی و شکستگی کامل سمت درحال حرکت آببند میشود.
شکستگی سیل
تخریب حرارتی آب بند
در کاربردهای با دمای بالا یا چرخه دمای بیش از حد، اگر درزگیر دارای ترکهای شعاعی باشد یا مواد سطح شروع به نرم شدن کنند، احتمالاً خواص حرارتی الاستومر با نیازهای حرارتی سیستم ناسازگار است.
تخریب حرارتی سیل پیستون خودرو
خرید انواع آب بند صنعتی
تضمین کیفیت آب بند هیدرولیکیو انتخاب صحیح عملکردی آن نیازمند آگاهی و دانش در زمینه سیل ها و آب بند ها است. شما هنگام خرید آب بند باید به شکل ظاهری آن توجه کنید که دچار سایش و خوردگی و پارگی نشده باشد و در خرید مکانیکال سیل ها یا خرید آب بند های مکانیکی شما پس از انتخاب سایز و قطر مدنظر، باید به قسمت چرخشی و سپس سطوح ثابت ان توجه کنید و این موارد را بررسی کنید.
انتخاب و خرید آب بند مکانیکی مناسب با توجه به محيط کارکرد آن میتواند موجب افزایش بهره وری در فرايند تولید کارخانه شما گردد.
سخن پایانی
در این مقاله با آب بند هیدرولیکی و انواع آن و موارد کاربرد و عوامل خرابی آنها آشنا شدیم. آببندها از سیستمهای هیدرولیک در برابر گرما، مواد شیمیایی، فشار و کثیفی که باعث آسیب میشوند محافظت میکنند. دانستن شایعترین علل آسیب آببند و ایجاد یک برنامه پیشگیری که شامل بازرسیها و اقدامات پیشگیرانه است میتواند به شما در جلوگیری از مشکلات ناشی از خرابی آببندی کمک کند.
آب بند هیدرولیکی- آب بند Seals